Modne lutke

by - 23:16


Kada sam bila mala, ni jedan dan nije mogao proći a da se ne igram sa svojom omiljenom lutkom. Imala je dugu smeđu kosu, zelene oči i predivne haljine. Volela sam da je oblačim, da joj pravim frizure, da je vodim na balove (imaginarne, razume se :), u grad, ma svuda je išla sa mnom, a i ja sa njom. Kada sam malo odrasla, prestale smo da se igramo, ali mi je ostala draga. Švrljajući po internetu naišla sam na Annu Wintour, i to od muslina, sa svojim prepoznatljivim stilom i bob frizurom, društvo joj je pravila njena prijateljica Grace. Dete u meni se probudilo :) Ove preslatke lutkice delo su umetnika i ilustratora Andrew Yang-a iz Njujorka.


Andrew je poreklom iz Salt Lake City-ja u Juti. Detinjstvo je proveo dopunjujući kolekciju svoje majke Madame Alexander lutkama, još tad znao je koji je njegov posao snova. Ali snovi su morali da sačekaju. Nakon nekoliko godina, preselio se u Njujork, gde je započeo posao asistenta dizajnera. Godine 2008. iz ostatka muslina, rodila se njegova prva lutka. Od tog dana, pa sve do danas, izradio je mnogo lutaka. Svaku lutku Andrew pažljivo iseca iz šablona, kroji od muslina, pedantno puni i na kraju ručno oslikava lica. Lutkice su obučene u prelepu odeću sašivenu od luksuznih materijala. Njegovi radovi su prikazani u mnogim modnim magazinima, tokom ove 4 godine. Lutkice od muslina, mogli smo videti u Vogue, Marie Claire, Elle, Harpers Bazaar, The New York Times, i mnogim drugim.

Veoma važan zadatak Andrew je dobio 2010. godine, kada je imao samo 2 nedelje da izradi replike Anne i Grace, povodom proslave drugog godišnjeg Fashion Nigt Out-a u Njujorku. Kako sam Andrew, kaže najteži deo zadatka mu je bio identično napraviti frizure Aninim i Grejsinim lutkicama. Ova limitirana kolekcija, prodata je na aukciji, a novac koji je tom prilikom dobijen, upotrebljen je u humantarne svrhe.

Cene ovih lutkica kreću se od 700-1000 dolara, a mogu se kupiti u  Barneys prodavnicama u Nujorku, ili preko sajta Barneys.com
A baš bih volela imati jednu ili možda dve? :)
Kako se vama dopadaju?









You May Also Like

7 коментара