Inslee By Design

by - 02:47



Kao što ste i sami mogli da primetite moda je moja velika ljubav. Još kao mala sam volela da crtam odeću i razne aksesoare na modelima sa dugim nogama, kojima sam i šminku i frizuru uskladjivala sa kombinacijom. Sećam se da smo se u osnovnoj (kod učiteljice), moje drugarice i ja, pretvarale da smo dizajnerke i da radimo u velikoj modnoj kući. Svake nedelje smo imali novu temu za crtanje, haljine za žurku, odlazak u školu i slično :) Od malih nogu, pa sve do danas, ljubav je rasla. Inspiraciju za odevanje, pronalazim svuda oko sebe. Inspirišu me razni modni blogovi, muzički spotovi, ljudi iz mog okruženja, priroda, pa i razne modne ilustracije. U jednom od prošlih postova (ovde), pomenula sam ilustratora Haydena Williamsa, čije ilustracije obožavam i čuvam u posebnom folderu, a sada bih vas upoznala sa jednom talentovanom devojkom, čije su me ilustracije takođe oduševile.



Njeno ime je Inslee Haynes, ona je modna ilustarorka i blogerka čija je velika strast modna ilustracija. Jedno od njenih prvih sećanja vezanih za ovu ljubav, jeste uspomena iz detinjstva, kada je umesto savršenog ljubičastog markera, morala da koristi braon marker kako bi nacrtala sirenu, tada je još uvek bila u pelenama. Svoje detinjstvo provela je skicirajući, inspiraciju pronalazeći iz svog okruženja. U srednjoj školi svoj talenat je razvijala u školi za umetnost u Čikagu, a kasnije je diplomirala istoriju umetnosti. Na drugoj godini studija osnovala je Inslee By Design i pokrenula sopstveni biznis ilustrujući kartice i pozivnice akrilnim bojama. Posao se proširio nakon što je diplomirala, jer kako kaže, tada je imala više vremena da se posveti svojim ilustracijama. Zime, te iste godine, predstavila je svoj prvi godišnji kalendar. Na početku je svoj rad prodavala prijateljima i poznanicima, a od 2009. njene ilustracije mogu da se naruče na njenom sajtu. Trenutno živi u Njujorku, gde skicira, vodi blog i kako ona kaže, sakuplja uzorke raznih kroasana po Njujorškim poslastičarnicama. Inspiraciju pronalazi u stvarnim ženama sa Njujorških ulica i u njihovom stilu, kao i u novim mladim i talentovanim umetnicima. Volela bi da ima vremena da posećuje kafiće i parkove i tamo crta, ali najprijatnije se oseća u svojoj sobi, crtajući za svojim stolim, jer joj čist i tih prostor najviše prija. Njene ilustracije opisuju i njen stil oblačenja, koji ona opisuje kao klasičan, ženstven i jednostavan. Inslina najveća saradnja do sad, bila je sa Jacques Levine, kompanijom za proizvodnju obuće.

Za vas sam izdvojila, neke od njenih brojnih ilustracija, a ostatak možete pogledati na sajtu Insle By Design i tumblru



You May Also Like

7 коментара

  1. Ne mogu da verujem da ranije nisam zapazila tvoj blog! Odlicni i zanimljivi tekstovi, bravo!

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican tekst kao i uvek. Posle onog o H. Williamsu i mene je odusevio njegov rad, i folder se samo puni slicicama. :) Bas me raduje sto si se vratila.
    Nackili. :*

    ОдговориИзбриши
  3. Divno sto opet blogujes. :) Kakav talenat je ova devojka, super su sve slike. :)

    ОдговориИзбриши