Miris jutarnje kafe, palacinki i obojena jesen

by - 10:00


 Ponedeljak jutro... Bude me mirisi palacinki i tek skuvane kafe, kako samo mama zna da mi ulepsa dan. Inace bi se samo pokrila preko glave, i pozelela da se probudim tamo negde u aprilu, kada bi me topli suncevi zraci budili, i kroz polu otvoren prozor cula bi glasno smejanje dece iz obliznjeg vrtica pomesane sa cvrkutom ptica, ma verovatno bi se i tada se uvukla pod jastuk, grabeci jos samo onih 5 minuta sna, da odsanjam do kraja, da jos na tren sklopim oci. Velika sam spavalica, i obozavam da sanjam, da spavam, da leskarim :), ali pocetak je radne nedelje, a ovo sumorno vreme mi bas i ne olaksava, zvukovi kapljica kise kako udaraju od oluk, savrsena melodija za uspavljivanje... Ali ne i ovog jutra! Sta samo miris hrane i kafe moze da napravi od spavalice kakva sam ja :) Pogled kroz prozor, sve je tako sivo, tmurno, i ovaj sivi beton, tmurne zgrade, lavez pasa lutalica, sirene nervoznih vozaca, nista cudno za jos jedan jesenji dan. Danas nema predavanja na fakultetu, nema obaveza, ovaj dan cu posvetiti sebi :).. Pustila sam Adele, skocila na noge, popila gutljaj kafe, zalogaj palacinke i ukljucila laptop. Da vidim sta ima novo u modnom svetu...Pregledam blogove, jesen se polako usetala i na stranice modnih blogerki, svidja mi se kako kombinuju, eksperimentisu. Treba uneti boje u ovo sivilo... Ako ne garderobom, onda nekim dobrim gumenim cizmama (ja ih ne nosim, al ko zna da ih iznese, to moze jako dobro da izgleda), sarenim kisobranom, kapama, esarpama... I jesen moze da bude vesela i obojena. :)
Mmm jutro me inspirise, i ove ukusne palacinke, ma osecam se divno... Zar jutro nije lepo? I jesen moze da bude predivna... Uzimam svoju svescicu, zapisujem neke lepe reci, crtkam, pravim listu kozmetike koju cu da kupim danas u Aleksandru, pravim planove, snove i mastu bojim  u roze...  Uzivam u muzici, mirisu hrane, ukusu domaceg dzema... I kazem sebi ZIVOT JE LEP :)
Dok pisem ovaj post, kisa prestaje, i sunce sramezljivo viri iza oblaka... Sunce :), eto kako dobro raspolozenje i energija i u bukvalnom smislu poprave dan...


Budite se, nemojte prespavati sramezljive posete sunca... Doslo je na tren da nas oraspolozi :)




Sareni kisobrani za popravak jednog sumornog dana :)
Furla candy bag :)





 Kakav vi kisobran nosite ? :) Sta vam popravlja raspolozenje u ovom sivilu?

I must have ovih sumornih dana je vas OSMEH, ako je vreme takvo, ne znaci da i garderoba i nase raspolozenje moraju da idu zajedno sa njim :)
Do sledeceg posta, puno poljubaca, uzivajte, volite se...

You May Also Like

15 коментара

  1. Divne slike :) Ume i jesen da bude posebna, divna, radosna, šta ću, obožavam je :)

    ОдговориИзбриши
  2. divan tekst, volim palacinke i izlezavanje :) gumene cizmice svakako potrebne

    svrati

    ОдговориИзбриши
  3. Slike su ti stvarno prelepe! Evo vidim da smo od prilike u isto vreme po;ele da blogujemo, imamo približno isti broj poseta i čak isto se zovemo haha :) srećno sa blogovanjem :))

    myfashiondiaryxo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Uf kad me tako lepo probude ni meni nista nije tesko:)

    ОдговориИзбриши
  5. Pa ove Furline svilene bombone bi me oraspolozile i da moram da ustajem u 5am na -15c :)

    ОдговориИзбриши
  6. hehe,ni ti nisi neki ljubitelj jeseni :) slažem se, i meni se jesen ove godine čini nekako lepša nego prethodnih, i isto se pitam u čemu je stvar, ali važno je da je tako, zar ne, koji god da je razlog:) a kišobran, uvek u boji, intenzivnoj protiv sivila, i trenutno najcrveniji koji psotoji :)

    ОдговориИзбриши
  7. ja imam tufnastiiiii.... :))) crni sa belim tufnama! predivne su slicice, tako nekako nezne... good morning soljica sa kaficom...mmm...i ova sa malinicama i palacinke...uh...da se istopis! <3

    ОдговориИзбриши
  8. Pa ti Dubravka, sa crvenim kisobrancicem definitivno dajes divnu boju ovom sivilu:)
    Hehe i ja imam tufnasti, crni sa belim :)
    Hvala Anja :)

    ОдговориИзбриши
  9. Ja volim jesen i pokusavam i drugima da tu svoju ljubav prenesem i drago mi je kada neko i sam pronadje dovoljno motiva da je zavoli.Prelepe slike :)

    ОдговориИзбриши